torstai 22. kesäkuuta 2017

Todella mehevä raparperipiirakka

Tässäpä teille helppo ja viimeisen päälle herkullinen ohje, sesonkiherkku raparperistä!!! Ohje on alkuaan Maku-lehdestä. Suosittelen! Ohje on pellilliseen ja valmistuu nopeasti & vaivattomasti. Tekohetkellä ei kaapistani löytynyt rahkaa. Sen sijaan löytyi Mascarpone-juustoa sama määrä. Luulenpa, että lopputulos oli vielä tavallista herkullisempi tuon tuorejuuston avulla :)

Muruseos:
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria

Pohjataikina:
2 dl piimää
1 kananmuna

Täyte:
10 dl raparperia paloiteltuna
200g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 munaa
3 tl vaniljasokeria

- aloita laittamalla uuni lämpenemään 175c
- tee muruseos: sulata voi
- sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi, sekoita murumaiseksi
- ota taikinasta 1/4 erilleen ja säästä se paistoksen päälle
- lisää loppuosaan piimä ja muna, taikinaan mahdollisesti jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua - tasaantuvat paistamisen aikana
- levitä taikina leivinpaperin päälle uunipeltille
- ripottele pohjataikinalle raparperit
- sekoita loput täytteen aineet keskenään, kaada ne raparperien päälle
- ripottele pinnalle säästämäsi muruseos
- paista 175c noin 30 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti