tiistai 25. huhtikuuta 2017

Suklaa-lakritsikuppikakut sitruunasydämellä

Työpaikallani on kiva tapa: perjantaikahvit. Sinne tein vuorollani hieman testimielessä näitä lakritsanmakuisia kuppikakkuja. Lisäilin taikinaan piilossa ollutta lakritsijauhetta, joka oli jäänyt siis täysin unohduksiin...lakritsan ystävät voivat lisätä tuota ainetta enemmänkin taikinaan. Minun makuuni sitä oli juuri sopivasti; hentoinen maku...

Suklaa-lakritsikuppikakut:
(12kpl)
1 2/3dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/4 dl sokeria
110g pehmeää voita
2 munaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl lakritsijauhetta

- esilämmitä uuni 180c ja vuoraa kuppikakkupelti vuoilla
- sekoita sokeri ja voi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
- vatkaa munat taikinaan yksitellen
- paista noin 15min
- pursota sitruunatäyte juuri uunista otettujen muffinssien sisään

- koristelussa kermavaahtoa, jonka seassa vatkatessa hieman vaniljakreemijauhetta
- koristeena myös ananaskirsikkaa ja pääsiäisrakeita


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti