sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Puolukka-kinuskikakku

Kermakakun sisuksissa piilee kirpeää puolukkaa ja makeaa kinuskia.
Kirjoittelen tämän kakun osalta ojeen vain tuohon sisuksissa olevaan kinuskitäytteeseen. Lienee alun perin Ulla Svenskiltä kopioitu. Kakun kostuttamisen jälkeen on pinnalla ohut puolukkasosekerros, päällä reilusti kinuskia, jonka sekaan on vielä ripoteltuna kokonaisia puolukoita...

Kinuskitäyte:
4 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
100 g tuorejuustoa
2 liivatetta
- laita puolet kermasta ja fariinisokerista kattilaan, kuumenna sekoitellen, kunnes kiehuu ja keitä vielä pari minuuttia
- jäähdytä vesihauteessa: tarvittaessa jääkaappiin
- vaahdota toinen puoli kermasta ja sekoita tuorejuustoon
- vatkaa kylmää kinuskikastiketta sähkövatkaimella täydellä teholla, kunnes paksuuntuu
- seuraa rakennetta; ei saa mennä rakeiseksi
- sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoon
- liota liivatteet kylmässä vedessä
- keitä vesitilkka ja sulata liivatteet siihen, sekoita tasaisesti täytteeseen

Tästä kuvasta pääsee kurkistamaan sisäkerroksiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti