sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Sydänleivokset

 
 
Sain huhtikuussa salaiselta leivontaystävältäni ohjeen tällaisiin leivoksiin. Nyt äitienpäivän alla päätin testata niitä. Pohjaan upotin kaikki suklaat, jotka jostain syystä oli jäänyt syömättä...toisin sanoen virpojien suklaamunat kokivat tällä tavalla uuden tulemisensa :) Ohjeessa olevan saksanpähkinän korvasin kaapista löytyneillä peacan-pähkinöillä...koristelun teki poikamme, 8v. Käytimme pitkään säästämiäni karhunvatukoita pakastimen kätköistä.

Sydänleivokset
pohja:
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
- sekoita kaikki kuivat aineet keskenään

2 munaa
2 dl maitorahkaa
2,25 dl maitoa
- sekoita nämä aineet keskenään ja sekoita kuivien aineiden kanssa

150g voisulaa
- lisää edellisiin aineisiin

200g saksanpähkinää
150g rouhittua valkosuklaata
150g rouhittua tummaa suklaata
- sekoita nämäkin seokseen
- kaada uunipeltille, paista 180c:ssa, noin 45 min.
- anna jäähtyä ja ota sydämenmuotoisia palasia sydänmuotteihin, tee täyte

täyte:
1,5 l kermaa
- vatkaa vaahdoksi
100g hunajaa
200g survottua mansikkaa
3 liivatelehteä
6 rkl vettä
- laita liivatteet likoamaan
- sekoita hunaja ja mansikka kermaan
- kun liivate pehmennyt, sulata se kuumaan veteen
- kaada liivateneste nauhana kaataen ja koko ajan vatkaten seokseen
- laita reunalliseen muottiin täyte ja anna hyytyä

3 kommenttia:

  1. Varmasti hyviä :P ainakin herkullisen näköisiä

    VastaaPoista
  2. Karhunvatukat kruunavat leivoksia. Ai miten ihanaa, onko itse kasvattu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä karhunvatukat ja jokunen lisälitra tulivat työkaverini puutarhasta. Sain itse käydä poimimassa reilut määrät! Nyt käytän niitä harkiten juhlapäivinä. Samalla reissulla sain puutarhaani muutaman taimen, joten tulossa on vatukoita jonain päivänä ihan omiltakin mailta itse kasvatettuna...

      Poista