lauantai 29. joulukuuta 2012

Cannolot

Juu-u, aika outo termi...en ollut näistä kuullutkaan, ennenkuin Salainen leivontaystäväni lähetti Cannolo-putket joulukuun paketissaan. Nyt päätin kokeilla, vaikka kaikkia ainesosia ei ihan löytynytkään. Valkoviinin korvasin vaalealla glögillä ja uppopaistaminen tuotti kevyitä ongelmia, sillä öljyä löytyi taloudesta aika vähän. Kuoret olisivat saaneet olla hieman pienempiä, sillä näistä tuli aika isoja möhkäleitä...jemmasin Royal- kääretortusta hieman täytettä ja täytin nämä putkilot sillä aineella. Voin kertoa, että aika täyttäviä olivat....


Cannolo-kuoret
4 dl jauhoja
2 rkl sokeria
1 tl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
1 dl valkoviiniä
1 valkuainen
1 l öljyä uppopaistamiseen
- sekoita kuivat aineet keskenään, lisää niihin öljy, etikka, valkoviini ja valkuainen
- sekoita tasaiseksi, jotta taikinasta tulee kiinteää
- laita taikinapallo kelmun sisään ja anna levätä viileässä 1-2h
- kaulitse taikina ohueksi n 3mm paksuksi ja ota ympyröitä, joiden halkaisija on n 13cm
- kuumenna öljy ja kierrä taikinaympyrä muotin ympäri
- paista cannolot yksitellen, kunnes ovat kullanruskeita ja rapeita
- nosta cannolot talouspaperin päälle, valuta ja poista muotti
- täytä ja tarjoile
- voit tehdä cannolot myös kauralastutaikinasta, paista normaaliin tapaan ja uunista oton jälkeen nosta lastan avulla putken päälle

3 kommenttia:

  1. Hienosti olet kyllä mielestäni onnistunut ! Haluaisin maistaa :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos "Nami". Sinä se pelastat useasti päiväni! Noin helppoa se on...

    VastaaPoista
  3. Erikoisia, en ole törmännytkään tuollaisiin mutta hienon näköisiä =)

    VastaaPoista